June 14, 2024

Alimentaria&Hostelco yang paling global mengesahkan kekuatan industri makanan dan dinamiknya yang inovatif


BARCELONA, Sepanyol, March 25, 2024 (GLOBE NEWSWIRE) — Alimentaria&Hostelco, platform pameran perdagangan terkemuka untuk industri makanan, minuman, perkhidmatan makanan dan peralatan hospitaliti, menutup edisi semalam yang ditandakan dengan penyertaan dan perniagaan antarabangsa yang sekali lagi telah menyatukan seluruh sektor dan memajukan barisan dan arah aliran utama industri. Produk yang lebih mampan dan lebih sihat, serta penyelesaian AI dan robotik untuk saluran Horeca telah dipersembahkan dari 18 hingga 21 Mac di acara yang diraikan di Barcelona (Sepanyol).

Lebih 3,200 syarikat pameran dari 68 negara telah mengambil bahagian dalam acara tersebut, untuk menggalakkan perniagaan, pengantarabangsaan dan daya saing dalam sektor strategik untuk ekonomi Sepanyol. Kira-kira 107,900 profesional telah melawat pameran itu, 25% daripada mereka antarabangsa, dari 120 negara. Dengan anggaran impak ekonomi sebanyak 180 juta euro, angka untuk d’Alimentaria&Hostelco mencerminkan kekuatan acara itu, yang menduduki hampir 100,000 m2 ruang pameran bersih, hampir kesemua tempat Fira de Barcelona di Gran Via.

Edisi ini telah dihadiri oleh lebih daripada 900 firma antarabangsa, yang diketuai oleh syarikat Itali, dan dengan pulangan yang luar biasa daripada syarikat Asia, terutamanya China, Korea Selatan dan Thailand.

Pameran perdagangan itu menegaskan lagi kepimpinannya dengan mengukuhkan kelengkapan sektor yang diwakilinya dan menawarkan platform perniagaan yang hebat untuk profesionalnya. Para hadirin termasuk 2,200 pembeli penting yang dijemput dari pasaran strategik untuk mengeksport peralatan makanan dan hospitaliti, seperti Kesatuan Eropah, Amerika Syarikat dan Amerika Latin, yang mengambil bahagian dalam kira-kira 13,500 mesyuarat dengan syarikat.

Inovasi makanan, gastronomi dan peningkatan protein, serta trend terkini dalam sektor perhotelan, adalah ciri utama program yang mempunyai lebih daripada 350 aktiviti di Alimentaria&Hostelco, iaitu hampir 700 pakar dan chef berprestij mengambil bahagian.

Pertunjukan itu merupakan pameran hebat untuk ratusan inovasi, termasuk makanan yang berfungsi dan lebih sihat. Transformasi digital yang sedang dilalui oleh sektor ini juga telah disahkan dan mungkin untuk mengetahui cara teknologi baharu dan kecerdasan buatan disepadukan ke dalam industri dan perkhidmatan dengan robot dan penyelesaian baharu yang mengoptimumkan pengurusan dan sumber restoran, penyelenggaraan, perkhidmatan pelanggan dan kemampanan.

Edisi seterusnya platform pameran perdagangan yang dianjurkan oleh Fira de Barcelona akan diadakan dari 23 hingga 26 Mac 2026.


            Source link

OR

Scroll to Top