June 18, 2024

‘Awas Ya, Sekarang Saya Sudah Kurus!’ – Melly Goeslaw Kenang Saat Jadi Mangsa Diskriminasi Badan Gempal – Hijabista

Pengaris bibir adalah masalah besar apabila hijabi mula untuk membentuk bibir. Ini adalah rahsia untuk memakai gincu lebih lama, menghalang warna gincu pudar dan kunci bibir kelihatan lebih penuh. Dengan pengaris bibir yang baik, anda boleh menukar sepenuhnya bentuk bibir anda, menambah simetri dan mentakrifkannya semula.

Tetapi soalan yang selalu ditanya ialah ‘bagaimana memilih warna pengaris bibir yang betul? Pengaris bibir yang betul harus meningkatkan bentuk bibir semula jadi anda dan menjadikan gincu anda kelihatan lebih cantik. Ini semua tentang memakai rona yang sesuai untuk kulit dan warna bibir anda.

Untuk info gaya hidup, kerohanian, tip kecantikan dan kesihatan terkini. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Hijabista. Klik di sini.

Mengapa pengaris bibir adalah WAJIB untuk setiap warna gincu

Melapisi bibir anda dengan warna asas yang betul menjadikan gincu anda tahan lebih lama dan kekal. Malah gincu berwarna ‘nude’ dan tidak serupa dengan rona bibir semula jadi anda kelihatan lebih baik dengan pengaris bibir yang menambah definisi solekan. Akhirnya, primer bibir yang digunakan dengan betul boleh menjadikan bibir anda kelihatan gebu dan penuh. Serius! Yang ini adalah kecantikan yang tidak perlu difikirkan.

5 petua untuk mencari pengaris bibir yang ideal

Pengaris bibir boleh memanjangkan hayat gincu anda, menjadikan bibir anda kelihatan penuh dan menghalang bulu. Tetapi jika anda memilih warna yang salah, ia boleh mengeluarkan nada berlumpur dan tidak menarik. Ikuti petua pengaris bibir ini untuk menjadikan gincu anda kelihatan menagumkan:

Berikut ialah petua untuk memilih warna pengaris bibir yang betul dan panduan lengkap untuk mencari pengaris bibir yang betul.

Menjadi lebih gelap untuk penampilan lebih berani

Apabila anda memilih pengaris bibir, ia tidak semestinya warna yang sama, bergantung pada rupa yang anda cuba capai. Untuk bibir yang lebih dramatik, jelas dan seksi, maka anda boleh menggunakan satu atau dua warna lebih dalam daripada gincu anda tetapi berpegang pada keluarga teduh yang sama.

Sentiasa pilih untuk keluarga warna yang sama

Jika ada satu peraturan yang disyorkan untuk dipatuhi, ia adalah untuk sentiasa memilih pengaris bibir dalam keluarga warna yang sama dengan gincu anda. Sebagai contoh, jika gincu anda mempunyai rona ungu, pilih pengaris bibir yang juga mempunyai rona ungu. Jika anda menggunakan gincu merah, gunakan pengaris bibir merah, kerana pengaris merah jambu akan bertembung, jadi walaupun pengaris dan gincu tidak perlu sama, ia mestilah dalam keluarga teduh yang sama.

Cari warna ‘nude’ sempurna untuk anda

Jika pengaris bibir adalah baru kepada anda, tetapi anda mempunyai banyak warna gincu yang berbeza, kemudian cari warna nude yang sempurna. Pada asasnya, ini bermakna mencari pengaris bibir yang mempunyai warna yang sama seperti bibir anda. Lihatlah bibir anda, adakah ia mempunyai rona merah, merah jambu, coklat atau ungu? Cari pengaris bibir yang kelihatan sama dan gunakan ini sebagai asas untuk gincu lain yang tidak terlalu berbeza dengan warna bibir semula jadi anda.

Ekpresi bibir di bawh pelitup muka dengan rangkaian pengaris bibir terbaharu

2022 anda sudah selesai dengan mengehadkan penampilan solekan di bawah pelitup muka. Pelitup muka, ini tidak lagi menghalang anda daripada mengekspresikan diri secara kreatif dan anda bermula dengan bibir. Jangan risau! Bercakap tentang pigmen penuh, warna boleh pakai yang menakjubkan dan gandingan pengaris bibir pelengkap gincu anda. Anastasia Beverly Hills (ABH) membawa semula Y2K. Bukan masalah besar hijabi lagi.

Sempurna dibawah pelitup muka

Gincu Matte & Satin adalah semua yang anda inginkan dalam satu sapuan. Berpigmen cemerlang dengan kebolehpakaian yang selesa, luncurkannya dengan lancar dengan kawalan tahap pro daripada reka bentuk hujung bibir. Formula yang mengubah permainan ini ketagihan mengikut reka bentuk, apabila anda mengalami kemasan bulu yang lazat dan lembut baldu, ia menyajikan penampilan dari siang ke malam. Tukar ia daripada semula jadi kepada glam lebih cepat!

Dengan hasil warna yang pekat, anda boleh menjangkakan warna-warna cantik ini akan bertahan dan bersedia untuk menarik perhatian apabila pelitup muka ditanggalkan. Tersedia dalam 18 warna yang sesuai untuk semua warna kulit.

Pengaris bibir

Memperkenalkan obsesi terbaharu anda, sebab utama mengapa trend solekan Y2K kembali dan kekal di Anastasia Beverly Hills Lip Liers. Melukis garisan pada bibir yang sempurna dan pengaris bibir ABH memberikan bentuk dan kontur yang tepat. Ia mempunyai kemasan matte baldu yang berkrim tetapi tidak pernah berkilat & licin. Pengaris bibir mempunyai reka bentuk unik berbentuk segi empat sama yang membolehkan anda mengasah pengaris anda ke titik yang halus untuk ketepatan yang melampau. Pakai sahaja atau pasangkan dengan Gincu Matte & Satin pelengkap dari Anastasia Beverly Hills . Manjakan diri anda dengan variasi tanpa had!

  • Gariskan dan pahat bibir untuk menghasilkan bentuk yang diingini sebelum memakai gincu.
  • Gunakan warna yang lebih dalam sedikit daripada gincu anda untuk kesan yang lebih lengkap.
  • Untuk kesan semula jadi, gunakan warna yang paling hampir dengan warna gincu anda.
  • Untuk kesan berkontur, gunakan warna yang 2-3 warna lebih dalam daripada gincu anda.
  • Isi keseluruhan bibir untuk mencipta asas untuk gincu anda.
  • Sapukan di bahagian tengah bibir dan ratakan dengan berus untuk kesan ombré.

Hijabista menghasilkan Majalah Hijabista Edisi Jawi menampilkan Nur Fazura sebagai penghias wajah hadapan. Menariknya, dengan setiap pembelian para pembeli akan menerima dua helai tudung istimewa.

Majalah ini boleh dibeli di laman Shopee Karangkraf Mall Official Store dengan harga RM29.90 sahaja. Berbaloi-baloi, beli majalah dapat pula dua tudung istimewa. Boleh dibeli di sini: Shoppe 

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI

OR

Scroll to Top