May 18, 2024

China dan Hong Kong mengetuai penyertaan Asia dalam Alimentaria&Hostelco 2024


Di Barcelona, platform pameran perdagangan itu akan menganjurkan salah satu edisi dengan penyertaan tertinggi syarikat antarabangsa dan profesional dalam sejarahnya. Daripada 3,200 syarikat yang mengambil bahagian, 900 berasal dari luar Sepanyol dan 25% daripada 100,000 pelawat yang dijangka akan datang dari lebih daripada 120 buah negara, mengukuhkan kedudukannya sebagai platform Eropah terkemuka bagi sektor itu. Dari 18 hingga 21 Mac, cabaran dan trend utama dalam industri, seperti makanan fungsian, kemampanan dan AI, akan ditangani dalam lebih daripada 350 aktiviti dan demonstrasi oleh 700 pakar dan jurumasak berprestij.

BARCELONA, Sepanyol, March 20, 2024 (GLOBE NEWSWIRE) — Melipatgandakan peluang perniagaan dan impak antarabangsanya ialah objektif utama bagi Alimentaria&Hostelco 2024, iaitu salah satu acara Eropah terbesar untuk industri peralatan makanan dan minuman serta peralatan katering dan hospitaliti untuk ahli profesional daripada saluran pengedaran, peruncitan dan Horeca yang akan menduduki kawasan seluas 100,000 m2 bersih di Fira de Barcelona’s Gran Via venue.

Selepas Sepanyol, negara yang mempunyai ruang pameran terbesar ialah Itali, diikuti dengan Turki, China dan Hong Kong, Poland, Portugal, Perancis, Belgium, Jerman, Belanda dan Argentina. Penyertaan syarikat Asia yang diketuai oleh China dan Hong Kong, dengan perwakilan besar dari Taiwan, Thailand dan Korea Selatan tampak menyerlah.

Untuk memaksimumkan peluang perniagaannya, acara itu mempunyai program jemputan pembeli yang akan menarik lebih daripada 2,200 pengimport, pengedar, pengarah dan pengurus pembelian peringkat tinggi. Daripada jumlah ini, lebih separuh adalah bersifat antarabangsa, dari 98 buah negara – diketuai oleh Amerika Syarikat, Mexico, China, Portugal, United Kingdom, Colombia, Kanada dan Korea Selatan – lebih daripada 13,000 mesyuarat perniagaan dirancang.

Alimentaria&Hostelco ialah salah satu platform yang mempunyai tawaran merentas sektor terbesar dalam sektor antarabangsa, yang mewakili sektor daging, perkhidmatan makanan dan hospitaliti secara paling meluas. Edisi tahun ini memfokuskan pada saluran Horeca dan menggabungkan tawaran pameran bagi Hostelco, Pameran Restoran Antarabangsa, Hotel, Katering dan Peralatan serta Jentera Komuniti, bersama Restaurama, pameran Alimentaria yang mengkhusus dalam perkhidmatan makanan. Di samping itu, sektor Kopi, Roti & Pastri baharu dan ruang Katering dalam Kolektiviti, dengan ruang pencergasan semula masing-masing akan ditambah ke ruang besar ini yang akan menduduki tiga daripada tujuh pavilion pusat pameran itu.

Akhbar Alimentaria: Susana Santamaria ssantamaria@alimentaria.com
Akhbar Hostelco: Gloria Dilluvio gdilluvio@firabarcelona.com

Untuk pertanyaan media sila hubungi:

Salvador Bilurbina
e-mel: sbilurbina@firabarcelona.com
telefon: +34628162674

 Source link

OR

Scroll to Top