July 15, 2024

Fortrea Memperkenalkan Penyelesaian Komprehensif untuk Meningkatkan Kepelbagaian dan Rangkuman dalam Penyelidikan Klinikal

Fortrea Memperkenalkan Penyelesaian Komprehensif untuk Meningkatkan Kepelbagaian dan Rangkuman dalam Penyelidikan Klinikal


DURHAM, N.C., June 01, 2024 (GLOBE NEWSWIRE) — Fortrea (Nasdaq: Fortrea (FTRE) (“Syarikat”), sebuah organisasi penyelidikan kontrak (CRO) global terkemuka, hari ini mengumumkan penyelesaian komprehensif dan bersepadu mereka untuk meningkatkan kepelbagaian dan rangkuman (D&I) peserta dalam percubaan klinikal. Penyelesaian D&I Fortrea direka bentuk untuk meluaskan akses pesakit bagi menyertai percubaan klinikal dan memenuhi keperluan Pentadbiran Makanan dan Ubatan (FDA) Amerika Syarikat di bawah Akta Pembaharuan Omnibus Makanan dan Ubat-ubatan, untuk meningkatkan pendaftaran populasi yang kurang diwakili dalam percubaan klinikal.

Proses komprehensif Fortrea menyepadukan lima komponen perancangan dan pelaksanaan tindakan kepelbagaian:

  • Penasihat bukti dunia nyata menyelidik set data dunia nyata yang relevan untuk memaklumkan kepada perancangan kepelbagaian.
  • Pakar operasi kawal selia, pembangunan dan klinikal mereka bentuk Rancangan Tindakan Kepelbagaian, mengesahkan dengan kumpulan pesakit dan berunding dengan pengawal selia.
  • Pasukan operasi mengakses pelbagai platform data, Lembaga Penasihat Tapak Fortrea dan penyelesaian membolehkan teknologi untuk melaksanakan Pelan Tindakan Kepelbagaian sebagai sebahagian penting dari pelaksanaan percubaan klinikal Fortrea.
  • Pemantauan dan pelaporan dibolehkan oleh Papan Pemuka Matlamat Kajian Kepelbagaian dan Rangkuman eksklusif Fortrea, menyediakan data dan visualisasi yang boleh diambil tindakan untuk pengurusan kajian yang berterusan.
  • Penulis teknikal laporan yang berpengalaman mengumpul data dan menyediakan laporan untuk penyerahan kawal selia, dengan sokongan kawal selia berterusan disediakan sebagai sebahagian daripada penyelesaian D&I.

“Penyelidikan klinikal yang mencerminkan populasi yang diwakili memberikan matlamat yang lebih baik tentang cara rawatan berpotensi akan berfungsi dalam persekitaran dunia nyata,” ujar John Doyle, DrPH, presiden Fortrea Consulting. “Keperluan kawal selia terkini mengekodkan kemajuan beberapa tahun kebelakangan ini dalam pendekatan biofarmasi untuk meningkatkan penyertaan pelbagai populasi dalam program pembangunan mereka. Penyelesaian Fortrea membawa kepakaran data dunia nyata yang mendalam untuk mereka bentuk pelan D&I yang berkesan dan realistik, bersama lebih daripada 30 tahun pengalaman yang meliputi lebih daripada 20 bidang terapeutik dalam pelaksanaan kajian. Kami juga membawa komitmen yang teguh terhadap D&I, bukan sahaja dalam percubaan klinikal tetapi merentas seluruh syarikat kami ketika kami meneruskan matlamat kami untuk membawa rawatan yang mengubah kehidupan kepada pesakit dengan lebih cepat.”

Penyelesaian D&I Fortrea menggabungkan satu siri alat hak milik, termasuk penilaian epidemiologi dan kebolehlaksanaan yang memanfaatkan gabungan eksklusif bagi set data besar. Penyelesaian ini juga menyepadukan input daripada kumpulan pesakit untuk mencipta matlamat ke atas toleransi protokol dan keperluan sokongan pelaksanaan kajian dalam populasi pesakit yang berbeza merentas pelbagai bidang terapi dan geografi. Matlamat ini memberi maklumat kepada pelan perekrutan dan pengekalan pesakit global dan tempatan untuk mencapai populasi pesakit yang kurang diwakili dan menangani halangan penyertaan dalam percubaan klinikal.

“Memastikan rangkuman pelbagai populasi pesakit dalam percubaan klinikal mesti melampaui rancangan. Langkah ini memerlukan matlamat dan tindakan,” ujar Mark Morais, ketua pegawai operasi, Fortrea. “Disebabkan program Suara Pesakit kami yang komprehensif dan kolaborasi kami dengan tapak dan rangkaian tapak penyelidikan yang pelbagai, kami memahami dengan mendalam tentang keperluan untuk berjaya mencapai populasi yang secara tradisionalnya kurang diwakili dalam percubaan klinikal. Di Fortrea, kami dimaklumkan oleh data dunia nyata, dibolehkan oleh teknologi inovatif dan didorong oleh semangat kami untuk menyampaikan terapi baharu kepada semua pesakit.”

Sila lawati Kepelbagaian dan Rangkuman dalam Percubaan Klinikal di Fortrea.com untuk mendapatkan maklumat lanjut.

Perihal Fortrea

Fortrea (Nasdaq: FTRE) adalah sebuah penyedia global terkemuka dalam penyelesaian pembangunan klinikal dan akses pesakit kepada industri sains hayat. Kami bekerjasama dengan syarikat biofarmaseutikal, bioteknologi, peranti dan diagnostik perubatan yang baharu dan besar untuk memacu inovasi penjagaan kesihatan yang mempercepatkan terapi mengubah hidup kepada pesakit. Fortrea menyediakan pengurusan percubaan klinikal fasa I-IV, farmakologi klinikal, perkhidmatan perundingan, penyelesaian percubaan dibolehkan teknologi yang berbeza dan perkhidmatan yang telah diluluskan.

Penyelesaian Fortrea memanfaatkan pengalaman tiga dekad yang merangkumi lebih daripada 20 bidang terapeutik, keghairahan terhadap ketelitian saintifik, matlamat yang luar biasa dan rangkaian tapak penyelidik yang kukuh. Pasukan kami yang berbakat dan pelbagai yang bekerja di lebih 90 buah negara diskalakan untuk menyampaikan penyelesaian berfokus dan tangkas kepada pelanggan di seluruh dunia.

Ketahui lebih lanjut tentang cara Fortrea menjadi kuasa transformatif daripada perancangan kepada pesakit di Fortrea.com dan ikuti kami di LinkedIn dan X (dahulunya Twitter) @Fortrea.

Maklumat Hubungan Fortrea:
Media Fortrea: Galen Wilson – 703-298-0802, media@fortrea.com
Fortrea Media: Kate Dillon – 646-818-9115, kdillon@prosek.comSource link

OR

Scroll to Top