May 20, 2024

LTA Singapura rancang masa depan bersama teknologi pengurusan flit berasaskan awan daripada Trapeze Group


SINGAPURA, May 10, 2024 (GLOBE NEWSWIRE) — Perkhidmatan pengangkutan awam terkemuka dunia yang disampaikan oleh Pihak Berkuasa Pengangkutan Darat (LTA) Singapura akan dipertingkatkan oleh Sistem Pengurusan Flit Bas (BFMS) berasaskan awan yang dilaksanakan oleh Konsortium Trapeze Group-ST Engineering.

Konsortium itu berjaya melaksanakan Sistem Pengurusan Flit Berpusat yang telah menyokong flit bas Singapura sejak tahun 2014 dan kini menyelia kira-kira 5,800 buah bas di seluruh empat operator pengangkutan awam. Di bawah perjanjian baharu itu, konsortium itu akan beralih kepada penyelesaian francais generasi akan datang. Perisian pengurusan flit terkini Trapeze dan perkakasan dalam kenderaan membolehkan LTA dan pengendali mereka terus menyampaikan perjalanan yang terhubung dan boleh dipercayai oleh penduduk dan pelancong Singapura.

Frank Hesse, Pengarah Urusan ASEAN Trapeze Group, berkata pengalaman Trapeze sebagai penyedia teknologi ITS yang mantap kepada LTA boleh menyelaraskan pelaksanaan Sistem Pengurusan Flit Bas.

“Saya gembira LTA dapat meneruskan hubungan jangka panjangnya dengan konsortium Kejuruteraan Trapeze Group-ST, yang memberi kuasa kepada pengalaman pengangkutan awam yang luar biasa untuk orang yang tinggal di Singapura atau melawat Singapura,” kata Encik Hesse.

“Trapeze bangga dengan perkhidmatan dan kepakaran di peringkat yang tinggi yang kami sediakan kepada LTA sepanjang dekad yang lalu dan saya berharap untuk mencapai tahap baharu bersama pihak LTA pada tahun-tahun yang akan datang sambil kami membantu LTA Singapura menyampaikan wawasan 2040nya.”

Sistem Pengangkutan Pintar (ITS) Trapeze merupakan komponen teras BFMS LTA, dibina di atas seni bina perisian berasaskan awan masa nyata dengan API terbuka dan bahagian hadapan WebGUI yang baharu. Dengan memindahkan sistem LTA kepada Awan Komersial Kerajaan, penyelesaian Trapeze boleh meningkatkan produktiviti pengawal perkhidmatan bas sambil mengekalkan tahap keselamatan siber yang tinggi.

Sistem Trapeze baharu menggunakan fungsi analitik yang dipertingkatkan untuk terus mengoptimumkan model dan menghasilkan ramalan masa ketibaan bas yang lebih tepat. Penyelesaian Perisikan Perniagaan Trapeze juga membolehkan pengguna perniagaan membuat laporan tentang hasil utama dengan cara yang lebih fleksibel dan dinamik.

Sistem dalam kenderaan generasi baharu, diperakui mencapai spesifikasi ITxPT peneraju industri, akan dipasang pada semua bas di seluruh rangkaian Singapura. Perkakasan inovatif ini, pada platform OS Linux, menetapkan standard baharu dalam kuasa pemprosesan, kadar penghantaran data dan ketepatan lokasi bagi LTA. Paling penting, ini meningkatkan kebolehoperasian antara sistem dalam kenderaan, menunjukkan komitmen LTA terhadap perkhidmatan bas yang progresif dan kalis masa hadapan.

Penyelesaian itu juga menyokong pelancaran flit bas EV semasa Singapura dengan pemantauan aset EV melalui penyepaduan yang lancar dengan teknologi terbina dalam dan platform infrastruktur pengecasan.

Untuk mengetahui lebih lanjut tentang rangkaian teknologi ITS Kumpulan Trapeze sila lawati laman web kami di sini atau hubungi kami untuk memulakan perbualan.

Maklumat Trapeze Group

Kumpulan Trapeze menyediakan penyelesaian teknologi perusahaan yang dibina khusus untuk pengangkutan awam, dengan sejarah 50 tahun bekerja bersama pihak berkuasa pengangkutan awam dan operator di seluruh dunia untuk menyampaikan nilai dan hasil jangka masa panjang. Trapeze mempunyai rangkaian penyelesaian Sistem Pengangkutan Pintar (ITS) yang menjadikan pengurusan rangkaian pengangkutan trem, rel ringan, feri dan bas lebih berkesan dan berkuasa. Teknologi ITS ini membolehkan pihak berkuasa merancang, menjadualkan, mengendalikan dan menganalisis rangkaian pelbagai mod mereka dengan berkesan dan mengubah cara perkhidmatan disampaikan, meningkatkan pengalaman penumpang. Pakar industri ITS kami yang khusus menawarkan sokongan setempat hujung ke hujung yang disokong oleh teknologi global yang terbukti di bandar utama seperti Zurich, Freiburg, Riyadh dan Melbourne yang menunjukkan kami ‘di sini untuk perjalanan’. Trapeze adalah sebahagian daripada Kumpulan Modaxo, sebuah kolektif global bagi syarikat teknologi yang bersungguh-sungguh untuk mengubah wajah pengangkutan awam. Ketahui lebih lanjut di sini


            Source link

OR

Scroll to Top