May 24, 2024

MoneyHero Group menganjurkan Festival Kewangan Peribadi Terbesar Singapura untuk Tahun Ketujuh Berturut-turut


Acara tahunan ikonik itu yang diadakan pada 6hb April dan dihasilkan oleh Seedly, platform peneraju pasaran Syarikat di Singapura, menarik lebih daripada 5,000 pengunjung.

Penceramah pilihan termasuk: Dr Tan See Leng, Menteri Tenaga Manusia Singapura dan Menteri Kedua bagi Perdagangan dan Industri; Encik Nelson Neo, Ketua Penasihat Perancangan Kewangan & Ketua POSB, DBS Bank; dan hampir 70 nama terkenal lain dari seluruh landskap kewangan, insurans dan kerajaan Singapura

MoneyHero bekerjasama dengan lebih daripada 35 institusi perbankan dan penyedia insurans utama di Singapura untuk Festival 2024—termasuk CIMB Bank, Citibank, DBS Bank, Manulife, POSB Bank dan Singlife

Dr. Tan See Leng, Menteri Tenaga Manusia Singapura dan Menteri Kedua bagi Perdagangan dan Industri (kiri) bercakap di Festival Kewangan Peribadi Seedly 2024.

SINGAPURA, April 12, 2024 (GLOBE NEWSWIRE) — MoneyHero Limited (NASDAQ: MNY) (“MoneyHero” atau “Syarikat”), platform pengagregatan dan perbandingan insurans kewangan peribadi dan digital terkemuka pasaran di Asia Tenggara Raya hari ini mengumumkan kejayaan melengkapkan Festival Kewangan Peribadi Seedly (“PFF” atau “Festival”).

Diadakan minggu lalu pada 6 April di Pusat Ekspo dan Konvensyen Marina Bay Sands, PFF 2024 sekali lagi menempa kejayaan yang memberangsangkan, menunjukkan pertumbuhan berterusan dan pengaruh acara terbesar seumpamanya di Singapura. Festival tahunan yang mengadakan acara pertamanya pada tahun 2018, dihasilkan oleh Seedly, platform peneraju pasaran MoneyHero yang membina komuniti kewangan peribadi terbesar di Singapura. Hebatnya, PFF 2024 mengumpulkan lebih daripada 5,000 hadirin, dengan 70 pemimpin perniagaan, kewangan dan kerajaan berucap, serta 35 lebih organisasi kewangan dan insurans berprestij yang menjadi penaja.

Semasa acara itu, Seedly turut melancarkan aplikasi baharu – ShopHero by Seedly, Rakan Beli-belah Terbaik yang membolehkan pengguna mendapatkan makluman segera untuk diskaun, memperibadikan tawaran dan memaksimumkan ganjaran dengan kad kredit yang paling sesuai.

Topik utama yang diliputi semasa Festival tahun ini termasuk:

 • Tema dan trend pelaburan untuk diperhatikan;
 • Pandangan terkini dalam pembuatan keputusan perancangan kewangan, pengurusan kekayaan dan insurans;
 • Cara untuk mendekati pelaburan hartanah; dan
 • Cara untuk memelihara kesihatan anda.

Untuk melihat imbasan penuh agenda PFF 2024, sila klik di sini.

Dr. Tan See Leng, Menteri Tenaga Manusia Singapura dan Menteri Kedua bagi Perdagangan dan Industri adalah penceramah utama. Beberapa penceramah terkenal lain untuk Festival tahun ini termasuk1:

 • Encik Raymond Tan, Ketua Pengurusan Kekayaan dan Perbankan Pilihan, CIMB Bank
 • Cik Rena Lee, Ketua Jualan Bancassurance, Citibank Singapura
 • Encik Wong Yan Jun, Timbalan Ketua Pegawai Eksekutif (Perkhidmatan), Lembaga CPF
 • Encik Nelson Neo, Ketua Penasihat Perancangan Kewangan & Ketua POSB, DBS Bank
 • Cik Leah Ng, Ketua Pegawai Bancassurance, Manulife Singapura
 • Encik Rohith Murthy, Ketua Pegawai Eksekutif, Kumpulan MoneyHero
 • Cik Helen Shen, Ketua Kesihatan Kumpulan, Singlife

Untuk melihat senarai penuh penceramah bagi PFF 2024, sila klik di sini.

“Kami berbesar hati dan teruja untuk menganjurkan satu lagi edisi yang berjaya bagi acara penting ini, menarik lebih daripada 5,000 peserta yang berminat untuk memajukan pengetahuan kewangan mereka,” kata Rohith Murthy, Ketua Pegawai Eksekutif MoneyHero. “Festival ini merupakan asas komitmen kami untuk mendidik dan memperkasakan individu di Asia Tenggara Raya melalui celik kewangan. Kejayaan kami adalah bukti kepada misi berterusan kami untuk berkhidmat sebagai sumber utama bagi rantau ini dan menyokong kewangan peribadi. PFF tahun ini adalah yang terbesar dan menggariskan dedikasi kami yang berterusan untuk kecemerlangan dalam teknologi, penawaran produk dan jangkauan pendidikan.”

Penaja untuk Festival tahun ini termasuk: CIMB Bank, Citibank, DBS Bank, FWD, Penasihat Kewangan Berlesen IPP, OCBC, POSB Bank, Prudential, Manulife dan Singlife, sekadar menamakan beberapa. Untuk melihat senarai penuh penaja PFF 2024, sila klik di sini.

“Bagi pihak Seedly dan MoneyHero, saya ingin mengucapkan terima kasih kepada penceramah dan penaja hebat kami kerana menjadi rakan kongsi yang luar biasa dalam Festival tahun ini,” tambah Yeap Ming Feng, Ketua unit perniagaan Seedly bagi MoneyHero. “Sesuatu yang bermula sebagai perhimpunan komuniti kecil pada tahun 2018, telah meledak menjadi acara tahunan yang mesti dihadiri oleh warga Singapura. Kini dalam tahun ketujuhnya, PFF telah berkembang dengan pesat, didorong oleh permintaan pengguna yang sentiasa meningkat dan keupayaan pasukan kami yang terbukti untuk melaksanakan acara berskala besar sedemikian, serta menarik penceramah terkenal dan penaja yang kukuh. Saya berbesar hati untuk mengatakan bahawa Festival 2024 adalah yang terbesar dan terbaik bagi kami, saya juga menggalakkan sesiapa yang berminat untuk mengawal kesihatan kewangan dan masa depan mereka dengan lebih baik untuk menyertai kami pada tahun depan!”

Untuk mendapatkan maklumat lanjut tentang PFF 2024, sila lawati klik di sini.

Muat turun imej sorotan acara resolusi tinggi di sini: Festival Kewangan Peribadi Seedly 2024

Untuk mendapatkan maklumat lanjut tentang MoneyHero, termasuk maklumat untuk pelabur dan mempelajari tentang peluang kerjaya, sila lawati www.MoneyHeroGroup.com.

Perihal MoneyHero Group
MoneyHero Limited (NASDAQ: MNY), dahulunya dikenali sebagai Hyphen Group atau CompareAsia Group, ialah sebuah peneraju pasaran dalam sektor pengagregatan dan perbandingan kewangan peribadi dan insurans digital dalam talian di Asia Tenggara Raya. Syarikat beroperasi di Singapura, Hong Kong, Taiwan, Filipina dan Malaysia dengan jenama masing-masing untuk setiap pasaran tempatan. MoneyHero kini mengurus 279 perhubungan rakan kongsi komersial dan menyelenggara 8.7 juta Pengguna Unik Bulanan di seluruh platformnya untuk 12 bulan berakhir 31 Disember 2023. Penyokong Syarikat termasuk Peter Thiel—pengasas bersama PayPal, Palantir Technologies dan Founders Fund—dan ahli perniagaan Hong Kong, Richard Li, pengasas dan pengerusi Pacific Century Group. Untuk mengetahui lebih lanjut tentang MoneyHero dan cara syarikat fintech yang inovatif memacu ekonomi digital APAC, sila layari www.MoneyHeroGroup.com.

Untuk pertanyaan, sila hubungi:

Pelabur:
Pasukan IR MoneyHero
IR@MoneyHeroGroup.com

Media
Gaffney Bennett PR
MoneyHero@gbpr.com

____________________
1 Disenaraikan dalam susunan abjad mengikut nama organisasi

Gambar yang disertakan dengan pengumuman ini boleh didapati di https://www.globenewswire.com/NewsRoom/AttachmentNg/95eb1491-f1c2-45e6-bc4b-b6044f605f75Source link

OR

Scroll to Top