July 16, 2024

AACSB Menetapkan Hala Tuju untuk Sekolah Perniagaan Menerajui AI

AACSB Menetapkan Hala Tuju untuk Sekolah Perniagaan Menerajui AI


TAMPA, Florida, July 02, 2024 (GLOBE NEWSWIRE) — AACSB International (AACSB) menerajui cara untuk sekolah perniagaan menggunakan dan berinovasi dengan AI. Melalui laporan yang dikeluarkan baru-baru ini yang meneroka bagaimana sekolah perniagaan boleh memahami dan menerima dengan lebih baik keupayaan AI generatif (GenAI), sebagai tambahan kepada persidangan AI pertamanya di A.S., AACSB teruja untuk mengumumkan pemimpin pemikiran AI yang terkenal, Ethan Mollick sebagai penceramah ucaptama di Persidangan Dekan di Las Vegas, Nevada pada bulan Februari 2025.

Ethan Mollick ialah Profesor Madya di Sekolah Wharton Universiti Pennsylvania, tempat di mana beliau belajar dan mengajar inovasi dan keusahawanan, serta mengkaji kesan kecerdasan buatan terhadap kerja dan pendidikan. Beliau juga mengetuai Wharton Interactive, satu usaha untuk mendemokrasikan pendidikan menggunakan permainan, simulasi dan AI. Sebelum berada dalam bidang akademik, Ethan telah mengasas bersama syarikat permulaan dan pada masa ini menasihati sejumlah syarikat permulaan dan organisasi.

Berita ini datang sejurus selepas AACSB menganjurkan Persidangan AI pertamanya di Santa Clara, California. Persidangan ini memberi tumpuan kepada persimpangan AI dalam pendidikan perniagaan dan perniagaan gunaan, kepentingan keupayaan AI, dan cara AI meningkatkan kecekapan tanpa menggantikan kemahiran insaniah; tumpuan penting dalam pendidikan perniagaan. AACSB juga merancang untuk menganjurkan satu persidangan AI yang serupa di Paris pada 9 dan 10 Oktober.

Kerja ini dibina daripada laporan AACSB yang dikeluarkan baru-baru ini iaitu Membina Sekolah Perniagaan Sedia Masa Depan Dengan AI Generatif, yang melihat secara mendalam tentang potensi ancaman dan peluang untuk pendidikan perniagaan, menggariskan cara sekolah dapat menggunakan GenAI dengan cekap dalam kurikulum dan pengalaman pelajar mereka, sambil mencapai matlamat institusi.

Kesan AI baru mula terungkap dalam pendidikan, perniagaan dan masyarakat, dan usaha ini berfungsi sebagai pemangkin untuk meneroka, membincangkan dan mengkaji lebih lanjut dinamik teknologi digital yang berkembang ini.

Perihal AACSB International

Ditubuhkan pada tahun 1916, AACSB International (AACSB) ialah pakatan pendidikan perniagaan terbesar di dunia, menghubungkan para pendidik, pelajar dan perniagaan untuk mencipta generasi pemimpin akan datang yang hebat. Dengan ahli di lebih 100 negara dan wilayah, AACSB memupuk penglibatan, mempercepatkan inovasi dan meningkatkan impak dalam pendidikan perniagaan. Ketahui cara AACSB dan sekolah perniagaan dari seluruh dunia memimpin dengan berani dalam pendidikan perniagaan di aacsb.edu.

Untuk Maklumat Lanjut Hubungi:
Leah McBride
1+813.367.5238
mediarelations@aacsb.eduSource link

OR

Scroll to Top