June 18, 2024

Cara Mudah Gosok Tudung Pleated Pakai Seterika Rumah – Hijabista

Sebagai seorang hijabi, anda tentu mempunyai koleksi hijab dan selendang yang berwarna-warni. Selalunya, masalah terbesar untuk anda adalah bagaimana untuk untuk menyimpan koleksi hijab yang dimiliki dengan baik. Masalah terbesar untuk anda adalah bagaimana untuk untuk menyimpan koleksi hijab yang dimiliki dengan baik. Cara ini paling terbaik untuk hijabi, simpan hijab dengan teratur, kemas dan bajet. Capai Terus Sarung jer!

Meletakkannya secara teratur di dalam ruang kecil adalah satu tugas yang sangat membosankan! Sebaliknya, anda pasti akan serabut melihat almari anda sekiranya ia tidak disusun dengan kemas dan teratur. Malah, anda sendiri sukar untuk mencari padanan yang sesuai dengan pakaian setiap hari.

ARTIKEL BERKAITAN: Guna 3 Bahan Je! Ini Cara Mudah Untuk Hilangkan Kesan Degil Mekap Di Tudung.

Memahami masalah anda, Hijabista kongsikan penyelesaian terbaik untuk anda simpan koleksi hijab anda. Dalam masa yang sama, ia membantu anda untuk mengekalkan tudung dengan baik.

Cara simpan hijab supaya teratur

Idea simpanan klasifikasi hijab adalah cara yang lebih mudah dan lebih cepat untuk anda memilih warna yang sesuai atau reka bentuk mengikut pakaian anda serta ia akan mengurangkan kedut pada hijab dan kelihatan lebih kemas.

# 1- Wall Pocket Organizer

Wall pocket organizer ini merupakan salah satu tempat menyimpan hijab diy yang mudah didapati di pasaran. Ia memudahkan anda untuk mengatur dan menyimpan peralatan bersaiz kecil dan pakaian seperti sarung kaki, jam tangan dan tudung. Anda boleh menggantungkannya di belakang pintu atau di dalam almari. Ia merupakan antara tempat menyimpan yang sempurna dan pantas. Ia juga boleh didapati dalam pelbagai warna agar dapat menambah lagi keindahan bilik anda.

# 2 – Penyangkut Ikat Tali Pinggang

Penyangkut ikat tali pinggang adalah perkara yang sempurna untuk menyimpan koleksi hijab anda dengan mudah dan selamat. Ia akan memaparkan warna dan memudahkan anda untuk memilih hijab yang sempurna setiap hari. Dalam ruang minimum, anda boleh menyimpan koleksi hijab yang banyak dan menggantungnya di dalam almari.

# 3 – Kotak Hijab

Sekiranya anda kurang ruang menggantung di dalam almari, kotak-kotak hijab yang direka sendiri adalah pilihan yang terbaik. Tidak perlu berbelanja besar untuk membeli mana-mana perabot atau mana-mana tempat simpanan lain. Apa yang anda perlukan hanyalah kotak kosong (anda boleh menutup dan menyediakan kotak kasut kosong juga!). Lipat semua hijab dan letakkan hijab anda di dalam kotak tersebut dengan kemas. Anda boleh letakkannya di bawah katil atau di atas almari.

# 4 – Besi Penggantung Tuala

Besi penggantung tuala adalah pilihan lain yang juga murah serta mudah untuk menguruskan hijab. Ia boleh didapati dalam pelbagai saiz, tekstur dan harga. Jadi pilih dan aturkan hijab yang anda fikir paling sesuai untuk almari pakaian anda dan simpulkan semua hijab di atas besi penggantung tuala tersebut. Tiada lagi masalah untuk anda melipat dan lebih mudah untuk anda mencapainya.

ARTIKEL BERKAITAN: Hijabi Tertelan ‘Jarum Peniti’ Ketika Pakai Tudung! Hampir Jalani Pembedahan Jika..

# 5 – Rak Kasut Pintu Untuk Menggantung Hijab

Rak kasut juga boleh digunakan untuk menggantung hijab anda di belakang pintu. Anda boleh menyusun hijab anda dengan menyusunnya mengikut rona warna. Petua untuk memudahkan aktiviti harian anda adalah dengan menyusun hijab yang digemari di baris pertama.

# 6 – Penyangkut Baju Dengan Ring

Idea Hanger Hijab – Jadi sedikit kreatif dengan menggunakan organiser hijab yang dibuat sendiri. Apa yang anda perlukan ialah membeli penyangkut dan ring daripada kedai yang terdekat. Letakkan ring ini di dalam penyangkut dan buat seberapa banyak tempat menggantung yang anda perlukan. Anda boleh meletakkannya dengan mudah dan menarik tanpa sebarang masalah. Ini merupakan perkara terbaik untuk rutin harian yang sibuk.

# 7 – Penyangkut Baju

Penyangkut baju mudah didapati di mana-mana sahaja kedai. Ia mengambil sedikit ruang dan sebilangan besar hijab boleh diaturkan seperti gambar di atas. Anda boleh memasukkannya ke dalam almari pakaian bersama-sama dengan pakaian harian.

# 8 – Shower Curtain Ring

Teknik ‘Do It Yourself’ ini merupakan teknik yang paling mudah untuk anda. Dapatkan shower curtain ring dan susun dengan baik. Susun di mana-mana tempat yang anda rasakan sesuai dan mudah untuk mencapainya.

# 9 – Padanan Tempat Hijab Dengan Penyangkut Baju

Jika anda mempunyai warna dan mahu memakai hijab yang sesuai setiap hari mengikut pakaian, anda perlu melakukan sedikit usaha dan letakkan semua hijab anda dengan pakaian yang sesuai. Jadi, anda tidak perlu membazir masa untuk memikirkan apa yang harus dipakai.

# 10 – Pemegang Peti Masa di Laci

Hijab yang diletakkan di dalam laci sentiasa rosak! Sangat sukar untuk memastikan ia teratur di dalam laci kerana akan bercampur-campur. Tetapi jika anda mempunyai laci kosong, anda boleh meletakkan mini thesis organizer di dalamnya untuk menjadikan ia lebih teratur dan tersusun.

# 11 – Beg Travel Khas Untuk Hijab

Bagi hijabi yang gemar travel, dUCk Scarf Bag akan memudahkan lagi perjalanan anda. Dibuat dari nilon, dUCk Scarf Bag yang baru dan sangat tahan lama, namun keistimewaan beg ini jua menyediakan tempat untuk hijabi mencucuk jarum peniti atau pun pin tudung. Terdapat tambahan poket di dalam perician beg ini. Hijabi tidak perlu risau kerana beg ini terlalu ringan dan mudah untuk travel mahupun di simpan di rumah kerana warna-warna yang di keluarkan memudahkan hijabi mencarinya di dalam almari baju seperti warna hitam, ungu, pink dan peach.

Untuk info gaya hidup, kerohanian, tip kecantikan dan kesihatan terkini. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Hijabista. Klik di sini

VIDEO CARA MENYUSUN HIJAB ANDA

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI

OR

Scroll to Top