June 14, 2024

Fernandes bakal 'angkat kaki'?


London: Bruno Fernandes membayangkan sedia mempertimbangkan untuk meninggalkan Manchester United hanya sehari selepas laporan menyatakan kelab itu terbuka untuk menjual sebahagian besar pemain sedia adalah untuk rombakan secara drastik.

Kontrak bintang Portugal itu di Old Trafford adalah sehingga penghujung musim 2025-26 dengan United mempunyai pilihan untuk melanjutkannya selama 12 bulan lagi.

Tetapi Fernandes nampaknya mencetuskan keraguan berhubung masanya depannya di United, yang disertainya dari Sporting Lisbon pada Januari 2020, apabila menegaskan dia perlu berasa diperlukan dekat Old Trafford.

“Saya tidak memikirkan perkara lain pada masa ini,” katanya kepada DAZNPortugal.

“Jelas sekali pasukan bukan hanya bergantung kepada saya. Seorang pemain sentiasa mahu kekal tetapi pada masa sama, kelab juga perlu mahu mengekalkan pemain itu.

“Pada masa ini, saya rasa ada perkara itu di kedua-dua belah pihak.”

Pemain antarabangsa Portugal itu bagaimanapun berkata, sebarang perbincangan mengenai masa depannya perlu menunggu sehingga selepas saingan Euro.

“Saya tidak terlalu memikirkan soal masa depan, kerana musim ini saya tidak berada pada tahap yang diharapkan,” katanya.

© New Straits Times Press (M) BhdSource link

OR

Scroll to Top