July 16, 2024

Neelofa Inspirasi Hijabi! Usahawanita Berjaya Layak Di Gelar Jutawan Muda? Ini Rahsianya! – Hijabista

Neelofa Inspirasi Hijabi! Usahawanita Berjaya Layak Di Gelar Jutawan Muda? Ini Rahsianya! – Hijabista

Noor Neelofa Mohd Noor, adalah seorang wanita yang berjaya bukan sahaja disebabkan bakatnya dalam industri seni, malah dia juga merupakan seorang usahawan tudung yang terkenal. 

Malah, Neelofa berjaya menjadi artis yang mempunyai pengikut paling tinggi di Instagram dengan 8.6 juta pengikut. Sudah pasti ramai yang mengikutinya ingin mengetahui perkembangan semasa wanita cantik itu kan?

Paling mengejutkan meski mengumumkan dirinya sudah berniqab dan berpurdah, nama juara Dewi Remaja 2009/10 itu tidak hilang bisanya, malah menjadi lan syarikat-syarikat antarabangsa yang mendambakan Neelofa sebagai model syarikat mereka.

Sehingga ‘Forbes 30 Under 30 Asia’ dan Swarovski meletaknya antara yang paling berjaya dan disegani.

Neelofa Layak Di Gelar Jutawan Muda? Ini Rahsianya!

 

Di atas kejayaan itu juga, bekas pelakon dan pengacara cantik ini sering menjadi buah mulut apabila statusnya kini dikatakan layak digelar sebagai jutawan muda.

Artikel berkaitan: Riuh Satu Dewan Dengar ‘Sorakan’ Neelofa Khas Buat PU Riz

Menurut Neelofa, dia sentiasa amalkan empat perkara ini, jika ingin berjaya dalam perniagaan. Apa empat perkara itu? Jom semak!

1. Cabar Diri Sendiri

Adakah anda sering merasai kurang keyakinan diri untuk melakukan sesuatu yang baru buat kali pertama? Namun, tiada apa yang mustahil dalam dunia ini, cabar diri untuk tidak berada di takuk yang sama.

2. Positif

Di dalam alam perniagaan sentiasa harus positif. Tidak semestinya kita akan selalu berada di atas, kadang-kadang Allah nak uji dan jadikan setiap cabaran yang datang sebagai perkara yang positif untuk perbaiki ke  arah yang lebih baik. Jangan biar fikiran yang negatif menganggu anda, belajar terima sesuatu perkara dengan positif dan tenang.

3. Self-Realisation

Bagi kata-kata semangat pada diri sendiri. Bercakap dengan diri, katakan yang anda boleh lakukannya. Hanya diri anda shaja yang tahu di mana kemampuan anda untuk melakukan sesuatu perkara itu.

4. Self-Talk

Jangan berhenti berdoa, rezeki yang datang itu semua dari Allah. Bersyukur sentiasa dan biasakan motivasi pada diri sendiri.

Kejayaan milik semua orang, yang pasti haruslah berusaha!

Sekadar info, artikel ini merupakan artikel olahan semula dari Media Hiburan

Sumber: Instagram Neelofa & era.fm

Artikel berkaitan: Lengan Berketul-Ketul! Netizen Geram Lihat Kecomelan Bilal, ‘Copy Paste’ Neelofa Masa Kecil Versi Lelaki

Untuk info gaya hidup, kerohanian, tip kecantikan dan kesihatan terkini. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Hijabista. Klik di sini.

 

The post Neelofa Inspirasi Hijabi! Usahawanita Berjaya Layak Di Gelar Jutawan Muda? Ini Rahsianya! appeared first on Hijabista.

OR

Scroll to Top