May 20, 2024

AI-Media Revolusikan Kapsyen untuk DAZN dengan LEXI Tool Kit Dikuasakan AI


LONDON, April 05, 2024 (GLOBE NEWSWIRE) — AI-Media, peneraju global dalam penyelesaian teknologi kapsyen hujung ke hujung, teruja untuk mengumumkan perkongsiannya baharunya dengan DAZN, sebuah platform penstriman hiburan sukan global. Melalui kerjasama ini, AI-Media akan menyampaikan kapsyen berbilang bahasa secara langsung dan yang dirakam dan diterjemahkan menggunakan pelbagai penyelesaian daripada LEXI Tool Kit yang dikuasakan AI.

DAZN Group ialah antara platform media sukan yang paling pesat berkembang di dunia dan perkongsian ini menandakan detik penting dalam komitmen mereka terhadap keterangkuman dan kebolehcapaian kandungan mereka. Memanfaatkan LEXI Tool Kit AI-Media, DAZN akan menyepadukan kapsyen langsung dengan lancar merentas kandungan sukan premiumnya yang meluas dan pelbagai, memperkayakan pengalaman jutaan penonton di seluruh dunia.

Perkara penting perkongsian tersebut termasuklah:

Teknologi Termaju: LEXI 3.0, penyelesaian kapsyen automatik terkini AI-Media, memperkenalkan ciri-ciri inovatif seperti pengenalan penutur dan peletakan kapsyen berkuasa AI, memastikan ketepatan melebihi 98%. Perbendaharaan kata termaju LEXI memenuhi nuansa khusus wilayah, termasuk sebutan yang mencabar dan ejaan yang rumit, meningkatkan kualiti kapsyen kandungan sukan.

Penyelesaian Hujung-ke-Hujung Lengkap: DAZN akan menggunakan Pengekod kapsyen Alta IP AI-Media untuk penghantaran kapsyen LEXI Live. Alta menawarkan penyelesaian perisian dikuasakan API maya yang disesuaikan untuk persekitaran video IP, memastikan penyepaduan yang lancar.

Sokongan Bahasa yang Diperluaskan: Pelancaran awal termasuk kapsyen Sepanyol dan Inggeris untuk pasaran EMEA dan AS, dengan rancangan untuk bahasa tambahan melalui LEXI Translate, merangkumi Perancis, Jerman, Itali, Arab, Jepun dan banyak lagi. Ini menyokong strategi peluasan global DAZN merentasi 120 salurannya, memenuhi keperluan khalayak yang pelbagai di seluruh dunia.

Sokongan untuk FAST Channel Atas Permintaan: DAZN telah melaksanakan penyelesaian LEXI Recorded AI-Media untuk kapsyen kandungan prarakam pada Channel FAST (TV Penstriman Disokong Iklan Percuma). LEXI Recorded, penyelesaian yang baharu dilancarkan dalam LEXI Tool Kit, menawarkan penyelesaian kapsyen yang cepat, sangat tepat dan kos rendah yang penting untuk aplikasi kapsyen bervolum tinggi dan sensitif masa bagi kandungan rakaman seperti ini.

Penyelesaian Kos Efektif: Peralihan daripada perkhidmatan kapsyen manusia yang mahal kepada platform LEXI AI-Media membolehkan DAZN menyampaikan kapsyen berbilang bahasa merentas berbilang saluran pada kos yang sama seperti penghantaran manusia, meningkatkan kebolehcapaian sambil mengoptimumkan sumber.

Mark Lovatt, Pengurus Besar Akaun Strategik Global di AI-Media, menyatakan semangat tentang perkongsian itu: “Dengan perjanjian baharu ini, kami teruja membawakan kapsyen berbilang bahasa secara langsung dan dirakam kepada penonton DAZN menggunakan penyelesaian LEXI Tool Kit kami. Memilih AI-Media untuk kapsyen automatik LEXI menekan kesan Kepintaran Buatan pada industri. Sebagai penyedia kapsyen automatik teratas, kami berada di kedudukan yang unik untuk menyampaikan kapsyen berkualiti tinggi untuk DAZN pada kos yang lebih rendah. Perkongsian ini menandakan peristiwa penting dalam peluasan pasaran sukan global kami dan kami teruja bekerjasama dengan DAZN untuk menjadikan kandungan mereka boleh diakses oleh semua penonton melalui kapsyen automatik terkemuka kami.”

James Pearce, Naib Presiden Kanan Siaran & Penstriman di DAZN, memuji perkongsian itu, sambil berkata, “DAZN berada di barisan hadapan dalam menggunakan teknologi untuk meningkatkan keseronokan dan pengalaman menonton peminat. Perkongsian dengan AI-Media ini merupakan satu lagi contoh DAZN menggunakan penyelesaian berasaskan teknologi terbaik dalam kelasnya untuk menyampaikan perkhidmatan dan produk yang pelanggan kami inginkan dan harapkan. DAZN fokus meletakkan pilihan pelanggan dalam tawaran kami, jadi kami akan bekerja keras untuk melancarkan ini dalam semua perkhidmatan kami dan tidak sabar untuk memajukannya dengan AI-Media.”

Memandangkan AI-Media terus mengembangkan jejaknya dalam pasaran sukan global, perkongsian ini menunjukkan dedikasi kedua-dua organisasi untuk menjadikan kandungan boleh diakses oleh pelbagai khalayak di seluruh dunia. Melalui teknologi inovatif dan kerjasama strategik seperti ini, AI-Media kekal di barisan hadapan untuk memacu perubahan positif dalam landskap kebolehcapaian media.

Mengenai AI-Media:

Ditubuhkan di Australia pada 2003, AI-Media ialah syarikat teknologi perintis yang mengkhusus dalam penyelesaian aliran kerja kapsyen yang inovatif. Sebagai peneraju global, AI-Media menyediakan teknologi dan penyelesaian kapsyen dan terjemahan yang dikuasakan AI berkualiti tinggi secara langsung dan dirakam kepada pelbagai pelanggan dan pasaran di seluruh dunia. Buat pertama kalinya pada Februari 2024, AI-Media dapat mendedahkan data terobosan yang mempamerkan keunggulan produk kapsyen AInya, LEXI, berbanding aliran kerja manusia tradisional. Pencapaian ini mengukuhkan lagi kedudukan AI-Media sebagai peneraju teknologi AI terulung dalam penyelesaian aliran kerja kapsyen secara langsung dan dirakam. Dengan komitmen untuk menggunakan pengalaman industri kami yang mendalam dan teknologi AI yang canggih untuk mencipta penyelesaian yang menyelaraskan dan memudahkan proses, AI-Media (ASX: AIM) memperkasakan penyiar terkemuka, perusahaan dan agensi kerajaan di seluruh dunia untuk memastikan kebolehcapaian dan keterangkuman yang lancar dalam kandungan mereka.

Untuk maklumat lanjut tentang AI-Media sila lawati AI-Media.tv.

Mengenai DAZN:

DAZN adalah rumah kepada bola sepak Eropah, bola sepak wanita, tinju dan MMA, dan NFL (tidak termasuk Amerika Syarikat). DAZN sedang membina platform hiburan sukan terunggul, berdasarkan hak sukan premium, teknologi terkemuka dunia dan pengedaran berbilang platform. DAZN percaya bahawa peminat dari seluruh dunia sepatutnya boleh menonton, membaca, bertaruh, bermain, berkongsi, bersosial, membeli tiket dan barangan, semuanya di satu tempat, dengan satu akaun, satu dompet dan pada satu aplikasi.

Untuk maklumat lanjut tentang DAZN, produk, kakitangan dan prestasi kami, lawati dazngroup.com.

Foto yang dilampirkan bersama pengumuman ini tersedia di https://www.globenewswire.com/NewsRoom/AttachmentNg/fac37fd7-88bf-4157-b159-f7cfa3047bd0


            Source link

OR

Scroll to Top