July 15, 2024

Bekas Pengarah Teknikal Selangor FC kembali ke Belanda

Bekas Pengarah Teknikal Selangor FC kembali ke Belanda


KUALA LUMPUR – Bekas Pengarah Teknikal Selangor FC, Dennis Bekking kembali ke negara, Belanda selepas menerima tawaran sebagai Pengarah Akademi PEC Zwolle.

Kelab itu beraksi di Eredivisie iaitu divisyen bola sepak utama negara itu.

Bekking akan berkolaborasi dengan ketua unit pendidikan, Dennis Rosink dalam merencana program akar umbi kelab tersebut.

Pengarah teknikal kelab itu, Gerry Hamstra menyifatkan pelantikan Bekking bukan sahaja dapat memperkukuh pembangunan akar umbi kelab berkenaan malah percaya kehadiran bekas Pengarah Teknikal Program Pembangunan Bola Sepak Negara (NFDP) itu mampu melahirkan lebih ramai bakat baru mewakili PEC Zwolle.

“Dennis membawa banyak pengalaman dan kepakaran ketika datang dari segi pembangunan bakat dan menguruskan program latihan.

“Pelantikannya merupakan langkah penting dalam memperkuat akademi remaja dan menjamin masa depan yang berjaya untuk kelab, yang mana dia akan bekerjasama dengan Dennis Rosink.

“Kami tidak sabar untuk bekerjasama dan merealisasikan matlamat kami yang bercita-cita tinggi,” katanya dalam satu kenyataan.

Selain Selangor dan NFDP, Bekking juga pernah berkhidmat sebagai Pengarah Sukan Go Ahead Eagles dari 2016 hingga 2017. – MalaysiaGazetteSource link

OR

Scroll to Top