June 14, 2024

Curia Melantik Steve Lavezoli sebagai Naib Presiden, Biologi


ALBANY, N.Y., Feb. 24, 2024 (GLOBE NEWSWIRE) — Curia, sebuah organisasi penyelidikan, pembangunan dan pembuatan kontrak terkemuka, hari ini mengumumkan bahawa mereka telah melantik Steve Lavezoli sebagai naib presiden biologi berkuat kuasa pada 26 Februari. Lavezoli akan mengetuai bahagian biologi Curia, menyelia penemuan, pembangunan dan perkhidmatan pembuatannya.

“Ini adalah masa yang mengujakan bagi pasukan biologi kami, dan kami berbesar hati dengan kehadiran Steve,” kata Ketua Pegawai Eksekutif Curia, Philip Macnabb. “Pengalaman luas Steve yang luar biasa dalam menerajui operasi komersial untuk pembangunan dan pembuatan biologi melayakkan beliau untuk menerajui usaha biologi kami. Di bawah bimbingan beliau, saya yakin sepenuhnya bahawa kami akan mengembangkan lagi misi sains hayat yang membawa perubahan kepada kehidupan.”

Lavezoli baru-baru ini bekerja untuk Scorpius Biologics, sebuah CDMO permulaan yang memfokus pada pembangunan dan pembuatan biologi mikrob dan mamalia sebagai naib presiden operasi komersial. Sebelum menyertai Scorpius, beliau menghabiskan empat tahun dengan Catalent Biologics, memfokus kepada pembangunan perniagaan bahan ubat di A.S. untuk program klinikal peringkat awal dan kemudian memberi tumpuan kepada penyepaduan program komersial peringkat akhir. Beliau juga menghabiskan 12 tahun dalam industri gas perindustrian bersama Linde Gas sebelum menyertai W.L. Gore dalam bahagian biofarmaseutikal permulaan untuk bekerja dalam peranan pembangunan perniagaan/pasaran komersial untuk item sekali guna bahan ubat secara pukal. Beliau memperoleh B.S. dalam kejuruteraan kimia dari Pennsylvania State University.

“Curia memiliki kedudukan unik dalam industri CDMO dengan tawaran hujung ke hujung yang mengagumkan,” kata Lavezoli. “Adalah satu penghormatan untuk menyertai pasukan dengan kepakaran saintifik yang mendalam dan tujuan yang dipacu nilai untuk mendorong impak positif ke atas kehidupan pesakit.”

Ketahui lebih lanjut tentang tawaran biologi Curia di sini: https://curiaglobal.com/biologics/

Perihal Curia
Curia merupakan sebuah Organisasi Pembangunan dan Pembuatan Kontrak (CDMO) dengan pengalaman lebih daripada 30 tahun, rangkaian bersepadu bagi 27 tapak global dan lebih daripada 3,500 pekerja yang bekerjasama dengan pelanggan biofarmaseutikal untuk membawa terapi yang mengubah kehidupan ke pasaran. Tawaran biologi dan molekul kecil kami menjangkau penemuan melalui pengkomersilan, dengan keupayaan kawal selia dan analisis bersepadu. Pakar saintifik dan proses kami serta kemudahan terkini memberikan pengalaman terbaik dalam kelasnya di seluruh pembuatan bahan ubat dan produk ubat. Daripada rasa ingin tahu kepada mengubati, kami menyampaikan setiap langkah untuk memperbaiki kehidupan pesakit. Lawati kami di curiaglobal.com.

Maklumat Hubungan Korporat:
Viana Bhagan
Curia
+1 518 512 2111
corporatecommunications@CuriaGlobal.com

Foto yang mengiringi pengumuman ini tersedia di: https://www.globenewswire.com/NewsRoom/AttachmentNg/f9784607-495c-40d3-9e39-b65c8147d1c5Source link

OR

Scroll to Top