May 27, 2024

Fortrea Tingkatkan Keupayaan Akses Pesakit dan Kepakaran Rangkaian Sejuk dengan Pengembangan FortreaRx™


DURHAM, N.C., Feb. 22, 2024 (GLOBE NEWSWIRE) — Fortrea (Nasdaq: FTRE) (“Syarikat”), sebuah organisasi penyelidikan kontrak global (CRO) terkemuka, hari ini mengumumkan pembukaan farmasi khusus bukan komersialnya yang diperkembangkan, FortreaRx™, terletak di Lake Mary, Florida, yang menawarkan penyelesaian akses pesakit termaju di seluruh Amerika Syarikat, termasuk keupayaan dan kepakaran pengedaran ambien dan rangkaian sejuk.

Dilesenkan di semua 50 negeri dan wilayah A.S., FortreaRx menyampaikan penyelesaian yang fleksibel dan boleh skala yang memenuhi keperluan khusus pelanggannya sambil menyediakan ubat kepada pesakit yang mungkin tiada akses kepadanya. Farmasi khusus bukan komersial, seperti FortreaRx, menyediakan penyelesaian ini bagi pihak pelanggan pengilang farmaseutikal mereka dan diletakkan pada kedudukan yang unik untuk berfungsi sebagai penghubung antara pengilang farmaseutikal dan pesakit yang memenuhi keperluan pengilang untuk bantuan preskripsi.

Sejak penubuhan FortreaRx pada akhir tahun 2008, Fortrea telah mempelopori perkhidmatan farmasi khusus bukan komersial, memfokuskan secara eksklusif pada pengedaran produk barangan percuma sebagai komponen bersepadu bagi program bantuan pesakit (PAP) tajaan pengilang farmaseutikal yang direka untuk mengembangkan akses kepada terapi bagi pesakit yang layak yang tiada insurans kesihatan atau mereka yang kurang diinsuranskan. Kemudahan 40,000 kaki persegi milik FortreaRx menggandakan ruang operasinya dan meningkatkan keupayaannya, memberikan:

  • 1,800 kaki persegi storan ambien
  • 6,000+ kaki persegi storan rangkaian sejuk dengan lebih daripada 85 peratus preskripsi yang diisi oleh FortreaRx yang memerlukan pengendalian unik ini
  • Ruang pemprosesan dan pemenuhan yang lebih besar hingga 18,000 preskripsi setiap hari
  • Penyelesaian penghantaran yang dipertingkatkan dengan pilihan untuk penghantaran semalaman, dipercepatkan dan dalam masa 2 hari

“Tawaran perkhidmatan pesakit Fortrea yang mantap, digabungkan dengan keupayaan FortreaRx yang diperkembangkan, memberikan pendekatan hujung ke hujung, dari peringkat klinikal awal hingga penghantaran pascapasaran, memastikan pengalaman yang komprehensif dan diperibadikan untuk pesakit,” kata Bill Nolan, naib presiden dan ketua global Akses Pesakit di Fortrea. “Daripada kepakaran kami dalam keadaan penyakit yang luas kepada komitmen kami yang tidak berbelah bahagi kepada bantuan pesakit, Fortrea cemerlang dalam menyampaikan penyelesaian yang tepat pada masanya dan memberi kesan kepada penaja farmaseutikal kami yang berusaha untuk mengurangkan cabaran pesakit dan pembekal dengan memperkemas proses pendaftaran dan dengan menawarkan integrasi penuh dengan inisiatif sokongan pesakit yang lebih luas.”

Hab pusat panggilan pengurus kes FortreaRx menguruskan pertanyaan, kaunseling dan pengesahan data bagi preskripsi pesakit dengan lancar. Pasukan akses pesakit Fortrea membantu pesakit dan penyedia memahami dan menavigasi kerumitan liputan sambil menyingkirkan halangan untuk memberikan ubat kepada pesakit.

FortreaRx memberikan penyelesaian yang cekap, perundingan dan berkesan kos untuk program preskripsi pengeluar yang biasanya menghasilkan penjimatan tahunan yang ketara untuk pesakit.

Untuk mendapatkan maklumat lanjut tentang FortreaRx dan perkhidmatannya, sila lawati Fortrea.com.

Perihal Fortrea

Fortrea (Nasdaq: FTRE) ialah pembekal global terkemuka bagi pembangunan klinikal dan penyelesaian akses pesakit kepada industri sains hayat. Kami bekerjasama dengan syarikat biofarmaseutikal, peranti perubatan dan diagnostik yang baru muncul dan besar untuk memacu inovasi penjagaan kesihatan yang mempercepatkan terapi mengubah hidup kepada pesakit yang memerlukan. Fortrea menyediakan pengurusan percubaan klinikal fasa I-IV, farmakologi klinikal, penyelesaian percubaan yang dibolehkan teknologi yang berbeza dan perkhidmatan pascakelulusan. Penyelesaian Fortrea memanfaatkan pengalaman tiga dekad yang merangkumi lebih daripada 20 bidang terapeutik, semangat untuk ketelitian saintifik, wawasan yang luar biasa dan rangkaian tapak penyelidik yang kukuh. Pasukan kami yang berbakat dan pelbagai terdiri daripada 19,000 orang yang bekerja di lebih daripada 90 buah negara dipertanggungjawabkan untuk menyediakan penyelesaian berfokus dan tangkas kepada pelanggan di seluruh dunia. Ketahui lebih lanjut tentang cara Fortrea menjadi daya transformatif daripada perancangan kepada pesakit di Fortrea.com dan ikuti kami di LinkedIn dan X (dahulunya Twitter) @Fortrea.

Maklumat Hubungan Fortrea:
Media Fortrea: Galen Wilson – 703-298-0802, media@fortrea.com
Media Fortrea: Kate Dillon – 646-818-9115, kdillon@prosek.comSource link

OR

Scroll to Top