June 24, 2024

Hijabi Dambakan Kulit Mulus & Bersih? Ini Rejim Kecantikan Ayda Sejak 10 Tahun Lalu – Hijabista

Vokal masih berbisa dan persembahan mantap, rata-rata seramai hampir 3000 penonton konsert Anuar Zain & Ziana Zain Live In Kuala Lumpur 2022 di Plenary Hall, Kuala Lumpur Convention Centre ramai yang berpuas hati dan terhibur.

Konsert yang berlangsung hampir selama 3 jam itu menampilkan lagu-lagu hits Ziana dan Anuar seperti puncak kasih, terlerai kasih, anggapan mu, lelaki ini, keabadian cinta, lara dan banyak lagi.

Persediaan awal sebelum konsert

Buat julung kalinya persembahan duo adik beradik ini, hadiah untuk peminat setia mereka. Namun untuk melaksanakannya bukan mudah, di usia 50an ini mereka berdua perlukan tenaga dalaman dan persediaan awal yang memnatapkan persembahan malam tadi.

Cukup ringkas dan outstanding, Ziana Zain mengenakan busana dari Amaze

Ziana yang mendedahkan pada usianya yang hampir 54 ini mendendangkan lagu-lagu yang tinggi nota perlukan tenaga. Beberapa bulan sebelum berlangsungnya konsert ini, dia menjalani rutin sihat seperti ‘brisk walk’ sepanjang 6km setiap hari. Sedia maklum Ziana pernah menjalani pembedahan bariatik atas sebab kesihatan.

Busana serba mewah ini, direka khas oleh pereka terkenal Rizman Ruzaini.

“Alhamdulilah energy level lain, kita punya nafas pun lain, kita punya hold note agak lama..” ujarnya perubahan yang Ziana rasai selepas merawat penyakit gastriknya.

ARTIKEL BERKAITAN: Perut Rasa Tidak Selesa, Sukar Untuk Bernafas & Tidur Malam, Ziana Zain Disahkan Alami Penyakit Gastrik

Mental dan emosi kena kuat..

Ya! Bukan mudah untuk mencapai tahap ini, di akhir persembahan mereka satu pengumuman yang mengembirakan rakyat Singapura, di mana konsert Anuar Zain & Ziana Zain in Singapura akan berlansung tidak lama lagi pada 24 September 2022. Bagi warga Singapura jangan lupa dapatkan menyaksikan persembahan mereka, pasti tidak rugi!

Tak kurang hebat juga Hatta Dolmat mereka suit yang penuh glamor untuk Anuar Zain dalam persalinan ke dua

Selain menjalani latihan fizikal Anuar Zain juga menyokong bahawa untuk menghadapi konsert ini bukan sahaja persediaan fizikal, malah perlu adanya persedian mental. Mengakui pekara tersebut bukan satu hal yang mudah, Ziana berharap mereka tidak aspek tenaga yang diberi seperti 20 tahun yang lepas, apatah lagi kedua-keduanya sudah mengjangkau usia setengah abad.

Jika Ziana sendiri tdak akan memikirkan hal-hal kecil yang berbangkit di sekeliling, manakala Anuar pula lebih fokus dan mengawal mental dan perasaan. Pernah mengalami maslah kesihatan selepas jangkitan covid, dengan adanya sokongan keluarga, pihak pengurusan dan peminat dia perlu kuat melawan segala kelemahan emosi.

ARTIKEL BERKENAAN: “Mungkin Jodoh Saya Di Alam Lain..”- Anuar Zain Kongsi 3 Kunci Utama Sebelum Miliki Jodoh

Kehadiran tersayang

Apalah maknanya konsert ini tanpa sokongan kedua tunjang kerjaya seni mereka. Kehadiran kedua ibu bapa mereka pada malam konsert menyuntik semangat Ziana dan Anuar membuat persembahan, malah kedua cahaya mata Ziana buat pertama kali menyaksikan persembahan ini buat sekian lamanya.

Kelihatan rakan selebriti juga turut hadir memberi tanda sokongan, diantara mereka Scha Al Yahya, Awal Shaari, Misha Omar, Farah Fauzana, Erny Zakery, Syamel, Shuib dan ramai lagi. Gandingan dua beradik itu menghiburkan dengan persembhan lebih 20 buah lagu popular masing-masing.

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI

OR

Scroll to Top