May 20, 2024

Menu Rendang Raya Terlalu ‘Mainstream’, Siti Elizad Kongsi Menu Arwah Ibu Yang Sentiasa Dirindui! – Hijabista

Majlis Pernikahan bermula dari 3 September 2020 pasangan Mira Filzah dan Wan Emir Astar telah diijab kabul. Artis dan pengacara yang berusia 27 tahun ini menamatkan zaman bujangnya bersama pasangan yang mempunyai restu kedua ibu bapa.

Usai majlis persandingan semalam di Le Meridian Putrajaya, Mira Filzah seperti puteri kayangan dengan persalinan yang indah dengan tema‘The Midnite Sky’, warna dekorasi agak berbeza dari hari pernikahan sentuhan Rekatemor .

Kini tiba hari ketiga meraikan dua mempelai ini, apa yang menariknya busana yang disarungkan Mira Filzah sedikit berbeza. Pernah menjadi ‘face of Rico Rinaldi Bridal Collection’, Rico sekali lagi diberi tanggungjawab mereka busana di majlis ketiga Mira Filzah yang bertempat di A-Park Pulau Meranti Puchong.

‘Modern Chic Muslimah’ sentuhan agung Rico

Pelakon dan pengacara Nona, Mira Filzah, sudah pasti selesa bekerjasama dengan Rico Rinaldi dan pastinya peluang untuk mereka busana persandingan Bintang Popular ini menjadi satu kebanggaan seorang pereka terkenal negara.

Pasti setiap busana yang indah dihasilkan mempunyai cabaran dan ceritatera disebaliknya. ‘Modern Chic Muslimah Wear’ busana yang di sarungkan oleh Mira Filzah, Rico sesuaikan dengan majlis mengikut Mira mempunyai beberapa ‘games’ dan majlis yang diadakan di siang hari agar mudah Mira bergerak dengan selesa.

“Apa yang pentingnya Rico membayangkan keselesaan pengantin ketika majlis itu satu rekaan yang chic , sleek, tak sarat, tak kembang dan pada masa yang sama sesuai dengan tema taman”.

“Cabaran untuk Rico menghasilkan busana ini adalah masa yang singkat di mana Rico hanya mengambil masa 2 minggu untuk menyiapkan kedua-dua busana, Mira mahupun Emir” jelas Rico.

Rico Rinaldi yang terkenal dengan busana pengantin yang penuh dengan perician khas yang anda semua kenal pasti setiap rekaan itulah Rico Rinaldi. Tidak kurang jua rekaannya kali ini, walaupun permintaan Mira mahukan sesuatu yang ringkas dan moden namun Rico tidak pernah menghampakan Mira. Bertemakan warna biru lembut sepasang busana terhasil indah.

Pelawaan Mira Satu Penghargaan

Pasti ramai pereka terkenal menanti-nantikan untuk mereka busana selebriti popular ini. Walaupun pernah menjadi face of bridal collection Rico Rinaldi, namun Rco tidak meletakkan harapan tinggi untuk Mira memilihnya.

“Secara peribadi Rico tidak berkecil hati sekiranya tidak terpilih, kerana sebelum ini komitmen Mira adalah atas dasar kerja, jujur kata Rico sebagai raja sehari Mira pasti ada pilihan designer yang digemarinya”.

Perasaan Mira Melihat Busana Sentuhan Rico

Sehari sebelum majlis kedua mempelai ini berkunjung ke butik Rico Rinaldi untuk ‘fitting’ terakhir dan melalui muat turun IG story Rico, ternyata Mira dan Emir cukup berpuas hati dengan sentuhan Rico Rinaldi.

Terbayang dari raut wajah Mira dan Emir sendiri membuat ramai yang tertanya-tanya rekaan yang bakal disarungkan.

Rico Titipkan Doa Dan Ucapan Buat Mira..

Sebagai kenalan lama dari Mira menjadi model Muslimah sehingga menjadi bintang paling popular, Rico semoga Mira dan pasangan bahagia hingga Jannah dan setinggi jutaan terima kasih menjadi face of Rico Rinaldi Bridal Collection dan memilih Rico sebagai salah seorang pereka busana majlis berbahagia Mira.

Sentuh sedikit mengenai koleksi pengantin akan datang, Rico tidak menetapkan siapa lagi sebagai muka penjenamaan koleksi akan datang. Terdahulu selebriti Daiyan Trisha dan Mira Filzah pernah menghiasi koleksi bridal Rico Rinaldi.

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI

OR

Scroll to Top