June 24, 2024

Pertama Kali Sambut Hari Raya Di Masjid Korea Selatan, Perkongsian AYANA MOON Raih Pujian & Doa – Hijabista

Sebelum ini penyanyi dangdut Indonesia, Cinta Penelope melakukan penghijrahan cukup drastik apabila mengubah penampilan seksi kepada pakaian lebih longgar dan menutup aurat. Dan seorang lagi artis dari sana yang turut melakukan penghijrahan menakjubkan. Bintang sinetron, Kartika Putri yang mengakui dirinya banyak melakukan dosa kerana selama ini berpakaian tidak mengikut apa yang disyariatkan agama.

“Amat sangat banyak foto diriku yang tidak menutup auratku dilihat oleh laki laki yang bukan Mahramnya..”

Ketakutannnya pada dosa dilakukan semakin bertambah jika foto yang dimuat turun sebelum ini mampu mengundang nafsu kaum Adam.

“Setiap kali laki laki melihat foto saya, malaikat terus menerus mencatatkan dosa saya dan dosa ini akan selalu mengalir walaupun saya sudah meninggal nanti (dosa jariyah),”

Tidak mahu terus menerus melakukan dosa, Kartika Putri memutuskan untuk kekal berhijab. Begitu juga foto dimuat turut di laman sosialnya semuanya gambar dia yang cantik mengenakan hijab.

Dia turut memohon jasa baik followernya untuk memadam foto-fotonya sebelum berhijab.

Saya memohon atas kerendahan hati ini meminta teman-teman membantu sy dengan menghapus seluruh foto saya yang tidak menggunakan hijab sbg mana mestinya seorang muslimah. Semoga kebaikan kalian dibalas oleh Allah SWT. Amin,”

Kartika dikatakan mengambil keputusan untuk berhijab setelah dia mengutarakan rasa hatinya ketakutan pada setiap dosa dilakukannya. Ini kerana menurutnya, setiap apa dilakukan, diawasi dan dicatat oleh malaikat.

“Bismillah. Seketika hati ini bergetar… Ketika saya diberitahu bahwa saat saya tidur, makan, belajar, bekerja bahkan sedang sholat dan mengaji, malaikat mencatat dosa untuk saya,”

Dia juga turut mengakui sebelum ini banyak foto seksinya dipaparkan di laman sosialnya hingga ditonton lelaki bukan muhrim.

Amat sangat banyak foto diriku yang tidak menutup auratku dilihat oleh laki laki yang bukan Mahramnya..

“Setiap kali laki laki melihat foto saya, malaikat terus menerus mencatatkan dosa saya dan dosa ini akan selalu mengalir walaupun saya sudah meninggal nanti,”

Artikel Berkaitan: Bekas Penyanyi Ini Buang 21 Tatu Pada Badan

Catatan panjang Kartika Putri ini dikongsi di laman instagramnya beberapa hari lalu. Dia mengungkapkan kebimbangannya tentang dosa yang akan ditanggung jika fotonya yang tidak menutup aurat dilihat orang bukan mahramnya.

Dia yang mempunyai pengikut berjumlah 2.1 juta turut mendapat sokongan mereka. Malah rata-rata turut mengucapkan syukur dengan penghirahan dirinya dan berharap akan kekal istiqomah.

@dinardariah Subhanallah semoga terus istiqamah

@viviluthfiahamsar Pasti tambah cantik @kartikaputriworld klo berhijab, smoga istiqomah yaah… aamiin

@tedyfathurrahman Barakallah ya teh @kartikaputriworld Allah itu Maha Baik, sehingga memberikan kebaikannya untuk hambanya yang baik. Jadi jaga terus kebaikan itu.

@aanmumtahanah Keep istiqomah mba @kartikaputriworld , jgn slh menimba ilmu agama islam y mba biar g lepas2 hijab.a.. krna sesungguhnya menggunakan hijab adalah kewajiban.. semangat mba.. jgn pikirkn perkataan org.. jd lh yg terbaik dimata alloh insya alloh hidup qt jd penuh berkah

KREDIT FOTO: INSTAGRAM KARTIKA PUTRI

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI

OR

Scroll to Top